Top

Over La-Beau

La-Beau is officieel importeur van La Mer Collections voor de Benelux. 
 
"La Mer Collections " is een exclusief en trendy horloge merk uit de USA.

La Mer Collections 

"Unique timepieces inspired by adventure"

 

De collectie van La Mer wordt gemaakt in Amerika in Venice Beach Los Angeles. De horlogebanden van La Mer Collections zijn vervaardigd van het fijnste leer uit Italie en worden handgemaakt en bewerkt met het mooiste design ontworpen door Martine ILana.

Historie:

De Horloges van La Mer zijn basic, hip, vrouwelijk en prachtig om te zien. “La Mer Collections” is ontstaan in 2001, toen Martine ILana geen eenvoudig, stijlvol maar vooral vrouwelijk horloge kon vinden passend bij haar outfit. 

Het combineren van haar passie voor design, haar liefde voor kwaliteit en eenvoud zorgde ervoor dat, La Mer Collections werd geboren. De inspiratie voor haar designs haalt ze uit haar vele reizen naar o.a. de kleurrijke markten van Zuid-Afrika en haar natuur, de weelderige bloemenpracht van Bali, het prachtige leer uit Italië en de helderblauwe oceaan van Thailand. Elk seizoen van het La Mer kleurenpalet wordt gekozen uit deze lichte en kleurrijke ervaringen. De focus van “La Mer Collections” richt zich vooral op klassieke uurwerken, welke stuk voor stuk gecombineerd worden met het exclusieve design van Martine ILana door gebruik te maken van prachtige lederen riemen en andere hoogwaardige materialen.

Design statement:

Een horloge is een geheel eigen kunstwerk. Niet alleen belichaamt het de vaardigheid en vakmanschap van de maker, maar het is ook een expressie van de eigenaar die deze stijl draagt. In deze tijd met alle technologie en drukte om ons heen, is het voor ons belangrijk dat we een horloge om hebben die de juiste tijd aangeeft. Vaak geldt: “Less is more” als het gaat om het ontwerpen van een uurwerk maar zeker zo belangrijk is dat we technisch gezien op ons uurwerk kunnen vertrouwen en dat het past bij wie we zijn of wie we willen zijn. 

 "Ik heb een tastbare emotionele relatie met mijn horloges en ik waardeer de vele elegante gezichten en de mooie kwaliteit leren riemen.

Uurwerken zijn als het  ritme van mijn leven, maar ze blijven vooral mooie sieraden waar ik een hechte band mee heb.

Ik draag een horloge omdat het een object is dat sommige van mijn meest kostbare waarden overbrengt; de verbinding tussen kunst en technologie. "

http://www.youtube.com/watch?v=zKmr-V2H1BI&feature=related

- Martine Ilana